Hoofdelijke aansprakelijkheid en ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Als u gaat scheiden en u hebt samen een hypotheek dan heeft de scheiding gevolgen voor uw hypotheek. Staan het huis en de hypotheek op u beider namen? Dan bent u allebei hoofdelijk aansprakelijk.

Hoofdelijke aansprakelijk betekent dat u ieder ook zelfstandig 100% verantwoordelijk bent voor de hele hypotheek.

Waar moet u rekening mee houden bij scheiden en de hypotheek?

U of uw (ex-)partner blijft in de woning wonen?
Als u of uw (ex-)partner in de woning blijft wonen, dan wordt de woning via de notaris verdeeld. Dit betekent dat één van u beiden de enige eigenaar wordt van de woning. Voor de andere persoon kan ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid worden aangevraagd. Diegene is dan niet meer aansprakelijk voor de hypotheek.

Deze verdeling is onderdeel van het Geld en Scheiden Plan.

Gaat u de woning verkopen bij scheiden?

Verkoopt u het huis voor meer geld dan u hebt geleend? Dan hebt u overwaarde. De overwaarde deelt u in principe met elkaar.

Brengt de woning juist minder op? Dan is er een restschuld. Ook de restschuld deelt u meestal met elkaar in het echtscheidingsconvenant. De echtscheidingsadviseur van Geld en Scheiden helpt u daar natuurlijk bij, zodat dit op de juiste fiscale manier gedaan wordt.

Als u een hypotheek hebt met Nationale Hypotheek Garantie, betaalt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen de restschuld in bepaalde gevallen. Kijk voor verdere informatie op de website www.nhg.nl.

Hebt u geen lening met Nationale Hypotheek Garantie? Dan moet u de restschuld zelf betalen. Hebt u hier geen geld voor? Dan kan de echtscheidingsadviseur van Geld en Scheiden die gespecialiseerd is in hypotheekadvies samen met u en de bank bekijken of er een oplossing is voor uw situatie.

De bank zal dan bijvoorbeeld een betalingsregeling met u afspreken en kijken of er andere oplossingen zijn.

Hypotheek meeverhuizen naar uw nieuwe woning

Als u een nieuwe woning koopt, is het misschien mogelijk om uw hypotheek mee te verhuizen. Uw financieel echtscheidingsadviseur van Geld en Scheiden kan bekijken of dit kan.

Toegevoegde waarde echtscheidingsadviseur Geld en Scheiden

De toegevoegde waarde van de register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) en erkend hypothecair planner (NVHP) van Geld en Scheiden is de altijd actuele deskundigheid en professionaliteit, kennis en ervaring. Vanuit de financiële en juridische deskundigheid zoekt Geld en Scheiden naar oplossingen voor de financiële ontvlechting van het huwelijk.

Geld en Scheiden legt voor u de financiële en juridische puzzel bij scheiden.

Alle benodigde kennis is bij Geld en Scheiden aanwezig in één adviseur. Hierdoor krijgt u altijd dezelfde heldere uitleg, begrijpelijk én juist advies.

Vanuit financiële en juridische deskundigheid zoek ik samen met jullie naar oplossingen voor de financiële ontvlechting van het huwelijk of samenwoning. Neem gerust contact op, ik help graag verder!

Het kantoor van Geld en Scheiden is gevestigd in Ermelo.
Bel mij (Remko Grijm) gerust op 06 - 51 05 99 49 of stuur uw bericht.


Volg mij via Facebook
Volg mij via Twitter

Geld en Scheiden legt de financiële puzzel bij scheiden. Voor nu én later!

regio: driehoek Amersfoort, Zwolle, Apeldoorn. Dus ook Harderwijk, Ermelo, Putten, Vaassen, Epe, Nunspeet etc.