Tips bij scheiden en een eigen woning

Stel de scheiding niet uit in verband met de verkoop van de woning

Het moeten verkopen van de woning in de huidige markt kan een lange tijd in beslag nemen. Het wachten met het regelen van de (echt-)scheiding lijkt dan een logische keuze. Helaas ontstaan hierdoor vaak onnodig irritaties en oplopende spanningen.

In redelijkheid afspraken maken is dan vaak niet meer mogelijk. En dit terwijl ook al tijdens het in de verkoop staan van de woning afspraken te maken zijn en de (echt-)scheiding volledig geregeld kan worden. Met snel duidelijkheid en rust voor beiden.

Advies: stel de gesprekken over de scheiding niet uit omdat de woning nog niet is verkocht en win zo snel mogelijk deskundig advies in om onnodige problemen te voorkomen.

Koop niet te snel

Om een eind te maken aan een moeilijke woonsituatie kan het aantrekkelijk zijn snel op zoek te gaan naar een andere koopwoning. De geldverstrekker eist meestal dat de bijna ex-echtgenoot mee tekent voor de lening. Dit kan tot discussie over aansprakelijkheid voor de schuld zorgen. Nog vervelender wordt het als door de echtscheiding de koopverplichting niet kan worden nagekomen.

Advies: Koop een woning pas als de afspraken over de echtscheiding definitief zijn en win vooraf uitgebreid advies in.

Voor samenwoners

Samenwoners zonder samenlevingscontract kunnen na een relatiebreuk onverwacht op straat komen te staan. Zij zijn minder goed beschermd dan gehuwden of mensen met een samenlevingscontract. De partner die niet in het huurcontract staat, heeft bij een scheiding dan ook geen recht op de woning. Iets om rekening mee te houden als de relatie nog goed is.

Een partner heeft na twee jaar de mogelijkheid om mede-huurder van de woning te worden. De woning moet dan wel het hoofdverblijf zijn van beide partners.

Toegevoegde waarde echtscheidingsadviseur Geld en Scheiden

De toegevoegde waarde van de register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) en erkend hypothecair planner (NVHP) van Geld en Scheiden is de altijd actuele deskundigheid en professionaliteit, kennis en ervaring. Vanuit de financiële en juridische deskundigheid zoekt Geld en Scheiden naar oplossingen voor de financiële ontvlechting van het huwelijk.

Geld en Scheiden legt voor u de financiële en juridische puzzel bij scheiden.

Alle benodigde kennis is bij Geld en Scheiden aanwezig in één adviseur. Hierdoor krijgt u altijd dezelfde heldere uitleg, begrijpelijk én juist advies.

Vanuit financiële en juridische deskundigheid zoek ik samen met jullie naar oplossingen voor de financiële ontvlechting van het huwelijk of samenwoning. Neem gerust contact op, ik help graag verder!

Het kantoor van Geld en Scheiden is gevestigd in Ermelo.
Bel mij (Remko Grijm) gerust op 06 - 51 05 99 49 of stuur uw bericht.


Volg mij via Facebook
Volg mij via Twitter

Geld en Scheiden legt de financiële puzzel bij scheiden. Voor nu én later!

regio: driehoek Amersfoort, Zwolle, Apeldoorn. Dus ook Harderwijk, Ermelo, Putten, Vaassen, Epe, Nunspeet etc.